November 13, 2013

Kızlı erkekli kalma konusunda kim, ne dedi?

fotoğraf: www.bobiler.com
Geçtiğimiz haftaya bir not düşmek lazım diye düşünüyorum. Çünkü ne de olsa tartışılabilecek en vahim konulardan birisi tartışılıyor günlerdir. Geçen haftanın başında başbakan tarafından sarf edilen abuk bir cümlenin ardından ülkenin gündeminin orta yerine oturan bir tartışma başladı. Siyasetçisinden, köşe yazarına, hukukçusundan, sokaktaki vatandaşa kadar herkes bulaştı bu tartışmaya. Önce gündemi değiştirmek için ortaya atılan bir olta sandık ama 24 saat geçmeden anladık ki öyle değil. Velhasıl 2013’ün sonlarına doğru konuştuğumuz konu “kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalabilir mi kalamaz mı” konusu. Baş delimiz başbakan yalnız da değil üstelik, toplumun bir yarısı –bence fazlası- onunla aynı delilik halini paylaşırken, diğer kısmı da bu ipe sapa gelmez cümlelere ve akıl yürütememelere laf yetiştirmeye ve anlatmaya çalışırken delirdi. Sonuç itibariyle 2014’e 50 küsur gün kala cümleten balataları sıyırdık, hepimize geçmiş olsun.

Ben oturup bu konu üzerine yazıp çizmeye hiç kalkışmayacağım, birazcık aklım kaldı onu da bununla harcayamam. Amacım geçen haftadan beri yaşanan akıl tutulmasının notlarını düşmek, buyurun kimler ne demiş bu konuda hep birlikte tarihe not düşelim:

Recep Tayip Erdoğan (Bundan sonra RTE olarak geçecektir) / Başbakan: “Kız öğrenciler, erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

Bülent Arınç / Başbakan yardımcısı: “Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok, böyle bir düşüncemiz de yok. Sayın başbakan’ın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil.”

RTE: “Konuştuğumuzu inkar etme anlayışına sahip değilim. Kız ve erkeklerin yurtlarda birlikte kalmasına müsaade edemeyiz. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık her şey olabiliyor.”

Yalçın Akdoğan / AKP Ankara Milletvekili: “Denetim öğrenci evlerine değil, bazı öğrencilerin de kaldığı izinsiz apartlara olacak”

Bülent Arınç: “Kiralama yöntemiyle kalınıyorsa ve reşit de olmuşlarsa, yani reşit olan insanların birlikte kalmalarına bir engel olmadığı kanaatindeyim.”

RTE: “Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza eğer böyle bir şeyi siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun.”

Mehmet Fevzi Yeniçeri / MHP Ankara Milletvekili: “Bu sorun uzun zamandır yaşanıyor. Denizli Belediyesi Meclisi’nde konuyu daha önce gündeme getirdik. Ancak Belediyeyi yönetenler konuya duyarsız kaldı. Anadolu kültüründe kızlı erkekli aynı yurtta kalınması doğru bir davranış biçimi değildir. Tabi ki biz de tasvip etmiyoruz”

Hüseyin Avni Coş / Adana Valisi: “Bşbakanın sözü bizim için talimattır, gerekeni yaparız.”

Yusuf Halaçoğlu / MHP Grup Başkan Vekili: “Hem zinayı serbest bırakacaksınız ondan sonra böyle sözler sarf edecek, herkesi töhmet altında bırakacaksınız, anne babaları endişelendireceksiniz. Velev ki kız erkek bir arada kaldıysa, bizim ahlaki değerlerimize, geleneklerimize aykırı bile olsa; başbakan ileri demokrasiden, AB’den söz ediyor o zaman böyle bir konudan bahsetmeyecek”

Bekir Bozdağ / Başbakan Yardımcısı: “Başbakan Haklı. Türk toplumunun yapısı kendi çocuklarının yurtlarda kızlı erkekli yaşamasını tasvip etmiyor. Ben şahsen kendi kızımın ya da oğlumun üniversite okurken, herhangi bir yurtta ya da evde oğlum varsa bayanlarla, kızım varsa erkeklerle kalmasını arzu etmem. Tabi bunu kabul eden aileler de olabilir, ama Türk toplumu içerisinde oldukça az olduğunu gayet iyi biliyoruz.”

Ahmet Özdinç / Sağlık Bakanlığı Müşaviri: “Kız öğrencilerde kürtaj patlaması var”

Mehmet Yüksel / AKP Denizli Milletvekili: “Genç kızlarımızı fuhuşa sürükleyenler var, kadınlarımızı, kızlarımızı kolayca harcatmayız”

Muammer Güler / İçişleri Bakanı: “Olaya terörle mücadele boyutuyla öncelikle baktık. Özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evler, yurtlar ve pansiyonlar, terör örgütlerinin ve çeşitli illegal oluşumların, hem taban kazanma hem de eleman temini açısından önemli bir kaynak olarak gördükleri yerlerdir…Özellikle lise ve üniversite gençliğini elde etmede kız erkek ilişkilerini kullanıyor”

Hüseyin Çelik / AKP Genel Başkan Yardımcısı: “Başbakanın düzenleme yapacağımız dediği konu aslında vergi vermeyen apartlardır.”

Nurettin Canikli / AKP Grup başkanvekili: “Üzerinde epey konuştuk. Polis bir yaptırımda bulunmayacak. Aynı evde yaşayan karşı cinsler komşuların da uyarısı sonucu tespit edilirse bu gençlerin ailelerine telefon açıp ‘işte oğlunuz veya kızınız şu evde şu kişilerle birlikte yaşıyor’ diye bildirimde bulunulacak”

Kemal Kılıçdaroğlu / CHP Genel Başkanı: “Kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmalarını desteklemiyoruz.”

Bunlar benim gözüme takılınlar, kulağıma çalınanlar, burada politikacıların sarfettiği olmazsa olmaz inciler olduğunu düşünüyorsanız, yazın ekleyelim.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paylaş