June 20, 2010

Sizi gidi dejenereler sizi

"Herkes dejenere olmuş! Herkesin tek derdi seks yapabileceği birini bulmak... Doğru düzgün insan kalmamış bu alemde!"
Dedi telefondaki arkadaşım…

Sağda solda defalarca duyduğumuz bir serzeniş aslında bu. Kime karşı? Neden? Doğru düzgün insan ne demek? Seks aramanın nesi kötü? Chat odalarında ilişki aranır mı? Çok arayan mı bulur çok bekleyen mi?  Vesaire vesaire… Cevabı olmayan sorular ya da cevaplarını bildiğini sanan insanlar… İkisi de gereksiz!

Dejenere ne ola ki? Genel ahlak kadar muğlak… Kime göre dejenere neye göre dejenere diyesi geliyor insanın. (biliyorum çok klişe ama diyene değil dedirtene bakmak lazım)
Şimdi efendim öncelikle öyle gey camia diye bir şey yok! Heteroseksüellerin düştüğü handikapa düşüp de tüm geylere fabrikadan çıkmış muamelesi yapmayalım. Malumunuz her eşcinsel farklı birer insan olduğu gibi öyle geylere özgü karakteristik özellikler de yok. - çok şeker şey ve eğlenceli olma da dahil-

“Ay ben geyleri çok severim çok eğlenceli insanlar onlaaaar…”

Hadi oradan sen de! Git kendine bir tane dans eden maymun oyuncağı al onu sev sen şeker şey insanı!

Neyse konumuza geri dönelim. Ne diyordum. Hah öyle geylere özgü karakteristik özellikler yok o yüzden geyler şöyle geyler böyle diye atıp tutmanın alemi de yok. Dolayısıyla bozulmuş bir gey camia da yok. Bunlar heteroseksüellerin eşcinselliği yermek/bayağılaştırmak için kullandıkları ağızlar. Tamam hayatımızın çoğunda heteroseksüel rolü yapmak zorundayız ama role de kendimizi fazla kaptırmayalım değil mi ama… Sonuçta her ne kadar farklı olsak da birbirimizden aynı familyadanız. Gey geyin kolisine muhtaçtır ve muhtaç olduğumuz kudret fantezilerimizde mevcuttur dememiş mi atalarımız?

Gelelim dejenere mevzuuna… Dejenere olmak sözlük tanımı itibari ile soysuzlaşmak, yozlaşmak, soyunun özelliklerini kaybetmek. Konumuz geylerin dejenere olması olduğu için burada sözü edilen soyunun özelliklerini kaybetme ne ola ki diye düşünenler olabilir. Ben de düşünüyorum zaman zaman. Sanırım eşcinselliğinin aslında yatak odasını ilgilendirmeyen ve dört duvar arasına sıkışmayacak kadar geniş bir kavram olduğunu düşünenlerin bunu düşünmeyenlere göre düştüğü durum olsa gerek. Bu kavramın içine kendiyle barışmadan tutun da açılmaya kadar ve açıldıktan sonra saçılmaya kadar yayılan geniş bir zaman dilimi girer. İşte olanlar ve olmayanları ayıran incecik çizgi bu. Geyler de ikiye ayrılıyor bu durumda dejenere olan ve olmayanlar olmak üzere.

Peki dejenere olmamış bir geyi nasıl tanırız?

1.    Efendim dejenere olmayan geyler tanışma sitelerinde açtıkları profillerinde göğüs, göbek, kalça veya ayaklarını çıplak gösteren fotolar kullanmış olsalar dahi asla seks aramazlar! Bu fotoları kullanmalarının tek nedeni yüzlerini gösterecek kadar dejenere olmamış olmalarıdır…

2.    Chat odalarında sordukları ikinci ya da üçüncü soru a mı p mi? olsa da seks değil, uzun süreli ilişki aradıklarının altını çizerler… Ayrıca aletin ebatını merak etmiş olmaları da yalnızca potansiyel sevgililerini yakından tanımak istedikleri içindir…

3.    Dejenere olmayan geyler yaşadıkları şehirdeki geylerin neredeyse hepsini tanırlar ama bu sadece potansiyel sevgili adaylarını ararken geçen zamanın ortaya çıkardığı bir sonuçtur.

4.    Kendilerinin tamamen gizli olduğunu düşünürler ve hatta sadece düşünmekle kalmazlar bunu her üç cümlenin arasına serpiştirirler. Gizlilik göbek adlarıdır hatta göbek adlarının yerine bile takma isim kullanırlar.

5.    LGBT sivil toplum kuruluşlarında asla çalışmazlar, çalışmak ne kelime üyesi bile olmazlar hatta ve hatta ne gerek vardır böyle ifşa etmeye yatak odamızı cümle aleme…   

 Daha madde eklenebilir elbet ama örnek teşkil etmesi açısında bu kadar madde yeter. Velhasıl aslında yok birbirimizden farkımız. Kimi seks arar, kimi ilişki, kimi tek gecelik yaşar, kimi 3 gün takıldığına sevgilim der, kimi kırmızı don giyer, kimi iç çamaşırı sevmez, kimi erişemediği geye mundar der, kimi ne bulsa yer...

Uzun lafın kısası ego mastürbasyonu bu dejenere muhabbetleri… Herkesin farklı olduğunu kabul etmek, herkesin aradığının kendi aradığımızla eşleşmeyeceğini, eşleşmesi gerekmediğini de… Birisi için doğru düzgün olmayan bir insan başkası için en doğru olabileceği gibi aynada her sabah yüzünü gördüğümüz ve doğru olduğunu düşündüğümüz kendimizin de bir başkasının doğru düzgün olmayan kategorisine girebileceğini çıkarmamak lazım akıldan.

İşin latifesi elbette dejenere olmayan gey maddelemesi ama dönüp bir aynaya bakmalı insan her zaman ve sormalı kendine “ayna ayna söyle bana benden daha az dejenere var mı bu dünyada”

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Paylaş